A fost inventată inima care nu bate, dar prelungește viața

374
Medicina evoluează în galop. Recent, doi cercetători de la Texas Heart Institute au găsit o metodă eficientă de a face sângele să circule și de a prelungi viața pacienților cu afecțiuni cardiace în absența pulsului. Ei au dezvoltat o inimă artificială, care însă nu bate și face ca pacienții să pară morți.

Billy Cohn și Bud Frazier au reușit să creeze o inimă artificială care să nu se descompună, să nu obosească și să nu cauzeze cheaguri de sânge și infecții. Invenția lor poate părea puțin sinistră, din moment ce EKG-ul atașat pacienților dotați cu noua inimă artificială arată o linie dreaptă.

Noul dispozitiv are la bază o tehnologie folosită pentru tratarea crizelor cardiace încă din anii 1980. Este vorba despre un dispozitiv de asistare a ventriculului care ajută fie ventriculul stâng, fie pe cel drept. Dispozitivul e prevăzut cu un rotor cu lame care împinge sângele înainte într-un flux continuu.

Cercetătorii au conectat două dispozitive, prevăzute pentru o singură secțiune a inimii, astfel încât să funcționeze ca ambele părți ale inimii. Dispozitivul a fost testat pe viței și pe un bărbat care suferea de o boală gravă și a cărui viață a fost prelungită timp de o lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Iunie 2011
Stire din Sănătate : Cum puteți să slăbiți vara
Luni, 20 Iunie 2011
Stire din Sănătate : Bolile pe care le aduce vara
Pagina a fost generata in 2.2201 secunde