Aburul de la saună vă poate deshidrata părul

186
Aburul de la saună vă poate deshidrata părul - sauna2-1653573790.jpg

Articole de la același autor

În general, aburul excesiv deteriorează părul, până la deshidratare și rupere. Tocmai de aceea, dacă vreți să mergeți la saună, mai ales una uscată, este absolut necesar să vă protejați podoaba capilară. 


Mai mult decât atât, protejarea părului în sauna uscată împiedică despicarea firelor și pierderea nutrienților. Specialiștii susțin că aceste băi de aburi folosesc temperaturi ce pot afecta foliculii de păr până la despicarea și uscarea vârfurilor. Totuși, sesiunile de saună oferă și avantaje: curăță pielea prin transpirație, calmează stresul, stimulează eliberarea de endorfine și promovează circulația sângelui. 


În funcție de tipul de saună și de păr, consecințele sunt evidente într-o măsură mai mare sau mai mică. În prezent, există centre de înfrumusețare și cluburi de wellness care oferă băi de aburi de următoarele tipuri: sauna umedă, saună cu infraroșu, saună cu gheață și saună uscată sau saună finlandeză. 


Aceasta din urmă asigură umiditate și căldură prin intermediul unei lumini sau al unui radiator electric ce încălzește pietrele vulcanice. Spre deosebire de baia turcească, nu produce mult abur. Din păcate, căldura umedă este cea care provoacă anumite efecte asupra părului, cum ar fi încrețirea sau ruperea. Totuși, sauna uscată are beneficiile sale. Un studiu american indică faptul că vizitele frecvente la saună pot reduce pericolul hipertensiunii arteriale. Cu toate acestea, persoanele cu afecțiuni precum insuficiența cardiacă și alte boli cronice nu ar trebui să intre în saună. În același timp, sauna ajută la curățarea și reînnoirea pielii, la redobândirea elasticității musculare și la relaxare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Martie 2013
Stire din Sănătate : Sauna, între avantaje și riscuri
Pagina a fost generata in 0.5476 secunde