Accesul la medicamente, o problemă pentru bolnavii români

52
Accesul la medicamente, o problemă pentru bolnavii români - acceslamedicamente-1367408597.jpg
Asociația Distribuitorilor și Reatilerilor Farmaceutici din România (ADRFR) a semnat ieri, un protocol de colaborare privind îmbunătățirea accesului pacienților la medicație.

Conform protocolului, ADRFR va sprijini eforturile Ministerului Sănătății de a încerca reducerea progresivă a termenelor de plată la facturile emise de furnizorii de medicamente. Astfel, părțile au convenit să colaboreze pentru crearea unui climat predictibil și transparent referitor la termenele de plată.

Astfel, pentru facturile emise pe baza contractelor încheiate înainte de jumătatea lunii martie, plata se va face eșalonat în 2013 (2/3 din suma totala) și 1/3din sumă în anul 2014. Conform protocolului, părțile împreună cu CNAS vor identifica sumele scadente și datele la care plățile vor fi efectuate.

Obiectivul principal al protocolului semnat între MS și ADRFR îl reprezintă asigurarea accesului la medicație al pacienților români, identificarea și aplicarea de soluții specifice raportate la problemele reale care influențează disponibilitatea medicamentelor pe piața farmaceutică românească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0632 secunde