Acneea a lăsat urme pe fața dumneavoastră? Scăpați de ele în câțiva pași

287
Acneea a lăsat urme pe fața dumneavoastră? Scăpați de ele în câțiva pași - fondremediiacnee1jpg2-1638887900.jpg

Articole de la același autor

Vă confruntați periodic cu acnee și de fiecare dată, după un astfel de episod, rămâneți pe față cu anumite pete sau cicatrici? Da, știm, câteodată, îndepărtarea acestora este o sarcină extrem de dificilă. Cu toate acestea, nu disperați, pentru că există tratamente naturiste și remedii pentru semnele lăsate de acnee.

Înainte de a le aplica, trebuie să știți că aceste remedii pentru semnele lăsate de acnee nu vă afectează în nici un fel sănătatea și sunt ușor de procurat sau preparat, chiar în propria dumneavoastră casă. La ora actuală, există două tipuri de tratamente pentru semnele lăsate de acnee, cele pe bază de citrice și cele pe bază de uleiuri. Cele cu citrice au la bază un fruct care îmbunătățește aspectul pielii, elimină celulele moarte și previne producția de sebum care duce la reapariția coșurilor. Mare atenție! Aceste remedii trebuie aplicate seara, iar înainte de a pleca de acasă trebuie să vă clătiți foarte bine pe față, deoarece expunerea la soare poate provoca apariția petelor.

Dacă optați pentru folosirea uleiurilor, puteți combina câteva uleiuri esențiale sau folosiți-le ca bază a unor tratamente împotriva acneei și a cicatricilor cauzate de aceasta. Uleiurile ajută, de asemenea, la ameliorarea roșeții asociate acestor probleme. Veți vedea că în scurt timp veți obține rezultate minunate dacă aplicați tratamentul ales în fiecare seară.

Potrivit dr. Mirela Cobzaru, o altă soluție pentru rezolvarea acestei probleme se obține cu ajutorul uleiului de măceșe. Cum trebuie să procedați? Dizolvați în apă câteva picături de ulei esențial de măceșe, turnați puțin amestec pe o bucată de vată și aplicați-l pe pete și cicatrici. Apoi, uleiul de cocos se poate combina cu șofran sau curcuma. Aplicați tratamentul pe piele în fiecare dimineață. De asemenea, dacă aveți prin casă niște zahăr brun, topiți-l în apă fiartă până când amestecul se îngroașă. Dacă aveți tenul gras, adăugați și câteva picături de zeamă de lămâie. În schimb, dacă aveți tenul uscat, adăugați câteva picături de ulei de măsline și lăsați amestecul să se răcească, apoi aplicați-l pe zonele afectate.

Nu în ultimul rând, drojdia de bere are rolul de a preveni reapariția acneei. Ca urmare, consumați la fiecare masă o lingură de drojdie de bere. Puteți, de asemenea, să preparați o mască, amestecând drojdia de bere cu puțin lapte. Aplicați pasta pe față, lăsați-o să se usuce, apoi clătiți. În același timp, se poate pasa o felie de ananas proaspăt până când obțineți un piure. Aplicați-l pe semnele de pe față și lăsați-l să acționeze timp de un sfert de oră. Datorită conținutului bogat de vitamina C al ananasului, pielea va produce mai mult colagen. Acest fruct conține, de asemenea, acid ascorbic ce vindecă cicatricile post-acneice și exfoliază ușor pielea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Ianuarie 2017
Stire din Sănătate : Cum se manifestă acneea rozacee
Pagina a fost generata in 0.4722 secunde