De ce este interzisă "stoarcerea" coșurilor

370
De ce este interzisă

Articole de la același autor

Considerată ca fiind cea mai frecventă problemă a tenului, acneea poate să apară la orice vârstă, însă adolescenții sunt cei mai afectați de coșurile inestetice. În oricare dintre cazuri, pacientul trebuie să țină cont nu doar de tratamentul dermatologic, ci și de igiena locală.

"Acneea apare atunci când foliculii piloși cutanați se obturează. Fiecare folicul conține glande sebacee care secretă o substanță grasă (sebum) ce lubrifiază părul și pielea. Atunci când organismul produce sebum, iar celulele mor mai repede decât pot fi eliminate prin pori, cele două componente se solidifică sub forma unui punct alb.

Pe lângă tratamentul dermatologic recomandat de un specialist, tratament care este individualizat în funcție de vârsta și specificul bolii, pacientul trebuie să țină cont de curățarea tenului. Aceasta se va realiza cu soluții derma-tologice, neagresive, care să nu agra-veze sau să accentueze problema.

O altă problemă este aceea că mulți dintre pacienți, mai ales cei tineri, fac greșeala de a-și scoate singuri coșurile. Un gest pe cât de greșit, pe atât de periculos pentru ten, deoarece poate agrava acneea și poate crește zona de apariție din cauza microbilor care se împrăștie", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5013 secunde