Ce determină cel mai adesea comportamentul agresiv al copiilor

187
Ce determină cel mai adesea comportamentul agresiv al copiilor - cedetermina-1434644172.jpg

Articole de la același autor

Puterea exemplului este extrem de importantă în educarea copiilor, spun specialiștii, astfel că felul în care se comportă cei mici este influențat în mare măsură de tensiunile dintre părinți.

"Copiii sunt extrem de sensibili la ceea ce se întâmplă în cadrul familiei și au tendința de a imita tot ce văd în jurul lor, așa că părinții trebuie să aibă grijă la felul în care se comportă în preajma acestora.

În cazul în care stările de tensiune între părinți sunt frecvente, copilul va generaliza agresivitatea nu numai acasă, ci și în colectivitate, la grădiniță sau la locul de joacă, acolo unde și alți copii îi pot imita comportamentul", ne explică psihoterapeutul Cristina Gemănaru.

Identificarea cauzelor agresivității presupune primul pas în rezolvarea problemelor de temperament ale celor mici. Copiii pot deveni agresivi ca urmare a unor reacții la situațiile pe care le percep ca frustrante sau stresante, cum ar fi refuzul părinților la cerințele lor.

Pedepsirea micuților sau țipatul la ei nu reprezintă, însă, o soluție, ci, din contră, poate înrăutăți comportamentul lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Cum ne afectează tensiunile din familie
Pagina a fost generata in 1.3262 secunde