Cum ne influențează alimentația aspectul pielii

222
Cum ne influențează alimentația aspectul pielii - alimentatieaspectpiele-1429277102.jpg

Articole de la același autor

O alimentație echilibrată, din care nu lipsesc fructele, legumele și apa în cantități recomandate, ne ajută să avem un aspect plăcut al pielii. Specialiștii spun că starea de sănătate influențează aspectul pielii, motiv pentru care trebuie să evităm coloranții, conservanții și prăjelile. Consumul alimentelor bogate în antioxidanți și grăsimi sănătoase, alături de evitarea zaharurilor și a alimentelor procesate avansat, poate ajuta pielea să se mențină tânără și radiantă.

"Alimentația și apa influențează în bine sau în rău starea de sănătate, iar starea de sănătate influențează la rândul ei aspectul pielii. Trebuie să avem o alimentație fără coloranți, fără conservanți, fără grăsimi degradate termic și fără prăjeli", a recomandat dr. Ioana Antohi, medic primar dermatovenerologie.

Pe lângă alimente, un rol important în menținerea stării de sănătate îl are felul în care mâncăm și mestecăm alimentele. De aceea, medicii recomandă liniștea și pacea la masă, iar odată cu venirea primăverii, oamenii sunt sfătuiți să consume legume și fructe de sezon.

"Când mâncăm trebuie să mestecăm bolul alimentar până când devine apos și abia apoi se înghite. Cu alte cuvinte, când stai la masă trebuie să fie liniște și pace. Începe sezonul cald și trebuie să bem doi litri de apă pe zi. Fructele și legumele sunt binevenite, mai ales că acum găsim peste tot ștevie, lobodă și urzici. Cei care nu suferă de boli de stomac pot consuma legumele și fructele crude, iar cei care au arsuri la stomac, grețuri, balonări și crize de fiere își pot face regimul singuri. Spre exemplu, dacă un măr crud le declanșează arsuri la stomac, atunci pot face compot", a explicat dr. Ioana Antohi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2595 secunde