Acneea este influențată de regimul alimentar

435
Unii adolescenți au fața plină de coșuri, în vreme ce alții au un ten curat. Potrivit site-ului doctorbun.ro, dr. Oana Clătici, medic dermatovenerolog la Spitalul Universitar de Urgență București, consideră că diferența este dată de cantitatea de insulină din sânge. "Anumite alimente cresc nivelul de insulină din sânge, ceea ce determină creșterea secreției de testosteron, care determină, la rândul său, creșterea secreției de sebum, care determină acneea. Adolescenții sunt mai vulnerabili, pentru că în perioada de creștere țesuturile sunt rezistente la insulină", a afirmat medicul.
Mâncărurile care favorizează apariția acneei sunt preparatele grase, dulciurile și cele bogate în carbohidrați (pâine, orez, cartofi). Medicul vă sfătuiește să evitați dulciurile - ciocolata, prăjiturile, înghețata, bomboanele, zahărul alb, dar și pastele făinoase, orezul, laptele și produsele derivate din lapte, chipsurile, produsele fast-food, maionezele, cartofii prăjiți și cafeaua.
În schimb, sunt indicate fructele crude, apa cu lămâie și ceaiul ver-de. "Obrazul subțire cu dietă se ține", a afirmat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Vopseaua de păr îmbolnăvește ficatul
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Sănătate : Cum să țineți sub control colesterolul
Pagina a fost generata in 1.9675 secunde