Slăbiți până la cinci kilograme cu dieta pe bază de fructe și legume

5955
Slăbiți până la cinci kilograme cu dieta pe bază de fructe și legume - 1d28c643f8ede811e1b1ab48ae3578d8.jpg
O alimentație sănătoasă înseamnă să consumați fructe și legume din plin - acesta este sfatul medicului când vine vorba de regulile regimului alimentar. Puteți chiar să pierdeți kilograme urmând o dietă pe bază de fructe și legume, cu condiția să nu o urmați mai mult de trei săptămâni.

A venit primăvara, iar paleta de fructe, legume și verdețuri din care puteți alege este largă. Este momentul, spun specialiștii de la American Dietetic Association, pe site-ul eatright.org, să urmați o dietă pe bază de vegetale, care va aduce numeroase beneficii organismului.

Beneficii
"Dieta cu fructe și legume te poate ajuta să pierzi aproximativ trei - cinci kilograme, echilibrează raportul de sodiu și potasiu din organism, căci numeroase persoa-ne resimt o lipsă de potasiu. De asemenea, dieta aduce un aport de calciu, fosfor și alte minerale deficitare, precum seleniu, magneziu, zinc și înseamnă o injecție cu vitaminele A, K și C", se pre-cizează pe pagina web citată mai sus.
Totodată, potrivit autorilor site-ului, ținută de câteva ori pe an, dieta ajută la protejarea de afecțiunile cardiovasculare, diminuează riscul apariției tumorilor și reduce nivelul colesterolului.

Dieta trebuie urmată maxim trei săptămâni
Beneficii sunt numeroase, dar pot fi obținute numai dacă dieta este urmată cu cap. Adică respectând sfaturile specialiștilor. Astfel, dieta este recomandată, dar nu pe perioade mai lungi de trei săptămâni, pentru că un consum exagerat de fructe și legume poate afecta aportul de proteine. Nu înseamnă însă că în perioada respectivă nu puteți mânca lactate și carne. Puteți, dar în cantități mici.
Concret, medicii spun că trebuie să mâncați din ce în ce mai multe fructe și legume la o masă și să reduceți, proporțional, produsele de origine animală, grăsimile și făinoasele.
Nu mâncați aceleași fructe în fiecare zi, ci variați-le. Adăugați în dietă și semințele de floarea-soarelui, de dovleac, dar neprăjite. Mai puteți mânca și alune, migdale sau nuci (care sunt bogate în calorii), fără a abuza însă. Specialiștii mai spun că legumele pot fi consumate și sub formă de supe, fierte sau înăbușite la cuptor și asezonate cu ceapă sau usturoi.

Puteți folosi fructe și legume congelate sau conservate
Alegeți fructele și legumele de sezon și țineți dieta în perioada în care aveți acces la ele. Adică primăvara în luna mai, vara în luna august, iar toamna, în luna noiembrie. Puteți urma dieta și în timpul iernii, apelând la fructele și legumele conservate sau congelate. "Sub orice formă ar fi - proaspete, congelate, la conservă sau uscate, fructele și legumele sunt bune pentru organism. Trebuie să țineți cont, în momentul în care cumpărați fructe congelate sau la conservă, de termenul de garanție și ca pachetul să nu conțină bulgări de gheață - semn că, undeva, lanțul de frig a fost întrerupt, iar produsul s-a decongelat. În ceea ce privește fructele și legumele conservate, sunt preferate cele în suc propriu, pasteurizate, în detrimentul celor cu adaos de zahăr, sare sau conservanți", se mai precizează pe pagina web.
Consumul de lichide este important și în perioada în care urmați regimul alimentar. Astfel, medicii vă sfătuiesc să beți cel puțin doi litri de lichide pe zi și să consumați cel puțin două produse de origine animală, precum un ou, o bucată de brânză sau o bucată de carne de pui sau pește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Dieta recomandată pentru sezonul rece
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Social : Zacuscă și murături de criză
Pagina a fost generata in 0.655 secunde