Aproape jumătate din români rămân fără bani de mâncare de la un salariu la altul

181
Aproape jumătate dintre români rămân fără bani de mâncare în fiecare lună, de la un salariu la altul. Potrivit unui sondaj realizat de Comisia Europeană la nivelul tuturor statelor membre, românii stau cel mai prost la capitolul banilor. De altfel, salariile din România sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană.
Patru români din zece declară că li s-a întâmplat să rămână fără bani pentru mâncare sau pentru plata unei facturi la utilități. În topul sărăciei la nivelul Uniunii Europene suntem urmați de Letonia și Bulgaria. Leafa minimă în România este 153 de euro, cea mai mică din Uniunea Europeană cu excepția Bulgariei. Salariul minim în țară este jumătate din cel al cehilor, un sfert din cel al grecilor și de 8 ori mai mic decât în Belgia.
Salariul mediu în România de 344 de euro sau 1.411 de lei este mai mic decât salariul minim din majoritatea țărilor europene. Ca să nu mai punem la socoteală că în februarie a mai scăzut cu 15 lei față de ianuarie. Cel mai mult s-au redus salariile în domeniul activităților de spectacole, în asigurări și tranzacții imobiliare. Și în domeniul bugetar au scăzut lefurile cu două procente și au ajuns, de exemplu, în sănătate, la valori medii de 1370 de lei.
Ceva mai aproape de salariile din vest sunt angajații din domeniul fabricării produselor din tutun care câștigă în medie peste 3.000 de lei pe lună, iar lefurile lor sunt în creștere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Aprilie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6573 secunde