Acord de cooperare româno-chineză în domeniul sănătății

65
Acord de cooperare româno-chineză în domeniul sănătății - 1399997381nicolaebanicioiudt-1403955934.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și viceministrul chinez al Sănătății, Ma Xiaowei, au semnat sâmbătă, la Academia Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Balș", primul acord de cooperare în domeniul sănătății și al științelor medicale între Ministerul Sănătății din România și Comisia Națională de Sănătate și Planificare Familială din Republica Populară Chineză, transmite Agerpres.ro.
Conform documentului, părțile vor întări și dezvolta cooperarea reciprocă pentru asistența medicală primară, prevenirea și controlul bolilor transmisibile, medicina tradițională, științele medicale și învățământul medical, sănătatea mamei și copilului.
În timpul întâlnirii, ministrul Sănătății a prezentat omologului chinez unul dintre cele mai importante proiecte ale ministrului din acest an, și anume dezvoltarea rețelei de radioterapie.
''Știu că Republica Populară Chineză este unul dintre cei mai importanți producători de dispozitive medicale în domeniul radioterapiei. La sfârșitul acestui an, Ministerul Sănătății din România va demara, cu fonduri de la Banca Mondială, cel mai important proiect de dezvoltare a rețelei de radioterapie și vă invit să investiți în acest domeniu'', a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.
De asemenea, ministrul Sănătății și omologul chinez au discutat despre demararea unui program de schimb de experți între cele două țări.
În perioada 26 — 28 iunie, delegația chineză a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și a avut o întâlnire cu președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Rodica Nassar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3473 secunde