Ce se schimbă în sistemul de sănătate de la 1 iunie

443
Ce se schimbă în sistemul de sănătate de la 1 iunie - ceseschimbainsistemul-1399560414.jpg

Articole de la același autor

Contractul-cadru de asistență medicală, valabil până la 30 aprilie, a fost prelungit până la 31 mai, se precizează într-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), publicat recent în Monitorul Oficial. Aceasta este cea de-a doua prelungire a termenului din acest an, prima fiind făcută la sfârșitului lunii martie.

"Prelungirea Contractului-cadru în sănătate era necesară, deoarece cel nou, care trebuia să intre în vigoare la 1 mai, se află încă în dezbatere publică pe site-ul ministerului. Odată cu prelungirea vechilor legi, se prelungește și aplicarea coplății pe care pacienții trebuie să o suporte la externarea din spital, suma achitată fiind între 5 și 10 lei pentru fiecare pacient. O altă schimbare prevede o creștere cu 10% a finanțării pentru medicina de familie, astfel încât acest sector să poată juca rolul de «poarta de intrare» în sistemul medical", susține ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Tot în ceea ce privește medicina primară, este prevăzută reducerea numărului minim de pacienți de pe lista medicilor de familie de la 1.000, la 800, astfel încât medicii să aibă mai mult timp pentru consultul de specialitate al pacienților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0855 secunde