Activitatea mintală are efect de anti-îmbătrânire

361
Potrivit ultimelor studii, exercițiile fizice îmbunătățesc activitatea creierului. Cercetătorii de la Univer-sitatea Saarland din Germania susțin că exercițiile fizice protejează și cromozomii, contribuind la o viață mai îndelungată a celulelor. "Aceste rezultate susțin teoria conform căreia exercițiile fizice contribuie la dezvoltarea intelectuală a fiecărui individ", a declarat Maria Aberg, medic neurochirurg la Universitatea Gothenburg, potrivit telegraph.co.uk.
Studiul a fost realizat pe toți bărbații născuți între 1950 și 1976 care s-au înrolat, la vârsta de 18 ani. Rezultatele finale au arătat o inteligență ridicată, în cazul acestora. "Capacitatea creierului de a se adapta situațiilor noi este deseori relaționată cu exercițiile fizice. S-a dovedit că și în cazul rozătoarelor, aceste exerciții îmbunătățesc activitatea creierului, inclusiv memoria", a mai adăugat neurochirurgul.
Cercetătorii de la Universitatea Saarland din Germania susțin că exercițiile fizice protejează și cromozomii, contribuind la o viață mai îndelungată a celulelor. Ei mai spun că o bună activitate mintală are și un efect anti-îmbătrânire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3909 secunde