Creme de îngrijire și cu protecție solară pentru o piele sănătoasă și iarna

374
Creme de îngrijire și cu protecție solară pentru o piele sănătoasă și iarna - f2f52c41df6c7a80dd89f592f245a9d8.jpg
Se știe că unul dintre inamicii cei mai de temut ai pielii este frigul. Vara protejăm pielea de razele prea puternice ale soarelui, iar iarna are nevoie de protecție împotriva gerului și a vântului.
În cazul multor persoane efectul zilelor reci la nivelul pielii poate fi destul de neplăcut: apare uscăciunea mâinilor, a feței și a picioarelor. Resimțită de unii ca o senzație de strânsoare la nivelul pielii, uneori uscăciunea pielii poate determina și manifestări precum fisurarea pielii, iritații sau eczeme. Senzația de uscăciune se accentuează ori de câte ori intrăm într-o încăpere încălzită.

Nu contează prețul!
Pentru a vă păstra pielea sănătoasă și pe timpul iernii este foarte important să o hidratați în permanență. Specialiștii în sănătatea pielii spun că nu trebuie să utilizăm neapărat produse scumpe, deoarece și cele ieftine pot fi cel puțin la fel de bune. Aceștia susțin că de multe ori o parte din prețul unui produs de îngrijire a pielii este reprezentat doar de marketing sau de prețul ambalajului. Cel mai important lucru este să ne simțim bine utilizând un anumit produs, practic cel mai potrivit dintre acestea fiind cel cu care pielea noastră se înțelege cel mai bine.

Aerul uscat poate afecta pielea
De asemenea, cremele cu ecran de protecție solară nu trebuie utilizate doar vara. În timpul iernii, razele soarelui, în combinație cu cele reflectate de zăpadă pot afecta pielea în aceeași măsură. De aceea este indicat să aplicați o cremă fotoprotectoare la nivelul feței și al mâinilor (atunci când nu purtați mănuși) cu 30 de minute înainte de a ieși afară din casă. Dacă petreceți mult timp în aer liber, aplicațiile trebuie reînnoite la fiecare două ore.
Încercați să evitați pe cât posibil aerul uscat. Folosiți în încăperile încălzite un umidificator sau vaporizator pentru creșterea umidității aerului, astfel încât pielea să nu aibă de suferit. În plus, chiar dacă acordați îndeajuns de multă atenție hidratării pielii, nu trebuie să scăpați din vedere faptul că este indicat să beți multe lichide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.816 secunde