Adevăruri ascunse. Ce se află în spatele suplimentelor alimentare

350
Adevăruri ascunse. Ce se află în spatele suplimentelor alimentare - folosetisuplimentealimentare1024-1485947044.jpg

Articole recomandate

Românii cumpără din ce în ce mai des suplimente alimentare, care au ajuns să reprezinte aproape un sfert din piața medicamentelor. 


În top, un loc special îl ocupă cele pentru sistemul digestiv, metabolism și pentru întărirea sistemului imunitar. Problemă e, spun specialiștii, că majoritatea pacienților le iau fără să consulte și un medic și își pot da peste cap metabolismul. 


Magazinele naturiste și farmaciile au suplimente alimentare pentru orice afecțiune sau simptom! Iarna, majoritatea clienților cumpără pastile pentru intărirea imunității. 


Doamnele caută și produse pentru piele sau pentru slăbit, în timp ce domnii pentru sistemul digestiv. Gama de produse este, însă, mult mai variată. Iar în ultimii patru ani, vânzările de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale au crescut cu 12 milioane de unități. 


Specialiștii atenționează că aceste pastile nu trebuie luate după ureche pentru că pot avea și efecte negative asupra organismului.


Ruxandra Constantina, apifitoterapeut: "Românii au impresia că dacă avem un stil de viață dezorganizată și o alimentație nesănătoasă, așa cum se întâmplă în 80 la sută din cazuri, să luăm aceste suplimente și să "suplinim", aducem ce nu avem prin stilul de viață. Absolut greșit. Perturbă imunitatea naturală a organismului și interferează cu diverse medicamente". 
























Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde