Adolescenții sunt mai predispuși la unele tipuri de cancer decât adulții

267
Adolescenții sunt mai predispuși la unele tipuri de cancer decât adulții - d6aebf3c270e28da6467427979d7d35f.jpg

Articole recomandate

Cercetătorii britanici au anunțat, luni, că adolescenții au șanse mai mari să se îmbolnăvească de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cervical, testicular și de piele, decât adulții. Potrivit site-ului stirimedicale.ro, specialiștii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu realizat în Anglia, în perioada 1979 - 2003.
Numărul îmbolnăvirilor de cancer cervical a scăzut în perioada amintită pentru toate categoriile de persoane, cu excepția adolescenților și a adulților tineri.
În rândul adolescenților cu vârste între 15 și 19 ani s-a înregistrat chiar o creștere a acestei rate cu aproximativ 7 procente pe an. Totodată, rata îmbolnăvirilor
de cancer de piele a crescut, în Anglia, pentru toate categoriile de vârstă, dar această tendință a fost mai accentuată la adolescenți.
Astfel, potrivit studiului citat, finanțat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie, numărul persoanelor cu vârste între 20 și 24 de ani, bolnave de cancer de piele, a crescut cu 4 la sută, în timp ce îmbolnăvirile în rândul pacienților cu vârste între 35 și 40 de ani au înregistrat o creștere de doar 2,5 procente.
Cele mai comune tipuri de cancer întâlnite la adolescenți sunt cancerul testicular, boala lui Hodgkin și tumorile cervicale. Specialiștii britanici au descoperit, de asemenea, că adolescenții care se îmbolnăvesc de cancer provin mai ales din familii cu situații materiale bune. Cu toate acestea, nu se poate stabili, pentru moment, o legătură între situația materială și riscul de îmbolnăvire la adolescenți. De asemenea, până în prezent nu s-a stabilit dacă diferențele înregistrate în ceea ce privește riscul îmbolnăvirilor se datorează unei cauze genetice sau hormonale ori stilului de viață al tinerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Lipsa somnului poate cauza demență
Pagina a fost generata in 1.7117 secunde