Concurs Ostași, spulberați "Sibiul"!

476
Ostași, spulberați

Articole de la același autor

"Ostași, vă ordon, întoarceți batoanele! Spulberați Sibiul! Salamul de Sibiu". În sunet de fanfară și de mațe ghiorțăind, armata falimentară de 20 de ani încoace a României bate pasul prin bastioanele crizei economice. Cu buzunarele rupte, uniformele peticite mai ales în dos de la atâtea și atâtea șuturi în fund luate de la Ministerul de Finanțe, cu armele ruginite și muniția expirată, oastea patriei continuă să se joace de-a războiul în ciuda lipsurilor care o sugrumă zi de zi.
Nu sunt bani pentru reparațiile submarinului, nu sunt bani pentru tehnică nouă, nu sunt bani pentru sporurile militarilor, toate astea au devenit sloganuri existențialiste în armată. Iată numai că, din tranșeele neajunsurilor, se sună adunarea la popotă. Partenerul american rămâne cu gura căscată, trădând urme evidente de salivă și invidie la auzul incredibilei știri. Ar vrea și ei, însă bătrânul Uncle Sam îi tot îndoapă cu burgeri, proteine și alte mâncăruri bogate în vitamine. Ai lor comandanți nu vor să le dea salamul de Sibiu. "It’s too expensive!"
Deși se plânge că nu are bani și de nici unele, armata română a găsit vreo două miliarde de lei vechi pentru a achiziționa mult râvnitele batoane de salam de Sibiu. Privilegiați vor fi cei din Forțele Navale, beneficiarii produsului culinar la care cei mai mulți români își permit doar să saliveze, din cauza prețului foarte ridicat.
În piață, kilogramul de salam de Sibiu nu îl iei fără 50 de lei, acesta bătându-se la preț la baionetă cu delicatesele franțuzești sau italienești.
Așadar, soldați (cu toate că eu cred că mezelurile cu pricina numai în farfuriile lor nu vor ajunge), luați batoanele, care să vă țină loc de baionetă, gloanțe și echipament. Lăudați-vă cu salamul vostru la armatele prietene, intimidați-vă inamicii cu prețurile nerușinat de mari plătite pentru Sibiul vostru, fiți mândri că nu aveți cu ce lupta, dar aveți ce mânca!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Divorț cu poalele-n cap
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Țara de dincolo de slogan
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : România, un caz pentru dr. House
Vineri, 25 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Colapsul premeditat al Justiției
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un candidat venea de la Cotroceni
Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Constanța, blocată în starea de turmă
Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Tramvaiul - subiect utopic de campanie
Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : F*** you, pay me!
Vineri, 18 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un chip nou pentru o țară veche
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde