F*** you, pay me!

378
F*** you, pay me! - 69dd3adb0041b1f8f96fdeb353d418a5.jpg
Cum mi-am ratat șansa de a ajunge cosmonaut, am decis că singura îndeletnicire care mi se potrivește, având în vedere apetența mea pentru antagonismele vieții, este cea de sindicalist.
Pentru mine – un produs manga din generația Cernobâl, fără respect și cu o sensibilitate infimă față de cuvântul empatie și tot ce presupune el - sindicalistul este Omul din castelul înalt, este Yoda, adevăratul jedi din sistem, este paladinul din World Of Warcraft, hibridul absolut, care atacă legile, își vindecă membrii de sindicat și este primul pe lista de pericol a guvernanților, este Denzel în Man on fire, care transformă inevitabilul în scrum, este V din V for Vendetta, ființa care se transformă într-o idee, care, la rândul lui/ei, apără o altă idee - libertatea, egalitatea, salarizarea corectă, drepturile omului muncii.
Portretul sindicalistului (meu) este conturat cu idei preconcepute și tușe trasate cu măiestria și precizia unei rațe cu aripile tăiate, care încearcă să cânte Summertime-ul lui Gershwin la harpă.
Spațiul în care își desfășoară activitatea este unul sărăcăcios, cu linii de cod puțin comuniste, care sclipesc în matricea spațială și îți dau o puternică senzație de nemurire - lemnul învechit al bibliotecii, calculatorul vechi de zece ani, hărțile îngălbenite, mocheta ACEEA cu o tentă vișinie, de hotel din Neptun, care valorează împreună cam cât capacul de la WC-ul de serviciu al reprezentanților patronatului (de multe ori, cele două tabere se află în aceeași clădire).
Iar el, jedi-ul, trebuie să fie experimentat, cu 30 - 40 de ani de muncă în spate, puțin supraponderal, din cauza sedentarismului impus și, uneori, obligatoriu (vezi pichetările, războaie la care toată lumea stă pe loc și urlă) și extrem de Rrrrrrău.
La auzul cuvintelor "guvern", "lege", "salarii" sau "grevă", sindicalistul se activează, devine candidatul manciurian, pornește un discurs virulent, voit patetic și involuntar redundant, o pledoarie care l-ar face pe George Coșbuc să rescrie "Noi vrem pământ" și să o transforme în "Noi vrem salarii", în lături, venetici!!!
Forța sindicalistului este atât de mare, încât patronul & guvernantul & Co știu că, vorba aceleiași poezii manowariene, Hristoși să fie, nu vor scăpa nici în mormânt.
Eu unul sunt profund impresionat de mișcările sindicale generate de cele trei legi cu asumare. Să ai reprezentarea la un asemenea nivel este ca atunci când erai mic și aveai "spate" - nu venea niciun mofluz cu pretenții de șmecher să se joace pătrățica la tine în parcare sau să îți fure din banii de dulciuri. Îți chemai instantaneu prietenii și ieșea protest cu violențe.
Un moment important din viața sindicalistului este apariția în mass-media. Dintr-un vârcolac de birou, el se transformă într-un Yoda, mesager sibilinic al titanilor din șantiere, uzine și ghișee: "Trei legi guvernul și-a asumat, țestoasa în cap de linguriță stă, munca și lupta sindicală, ca căruțele văzute din leagănul kafkian trec. Plouă și de acord cu ei nu suntem".
Să închei cu un citat îmi permit. Mantra ghetoului - vrei ceva de la mine? Fuck YOU, pay me!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un chip nou pentru o țară veche
Joi, 17 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Caut președinte, rog seriozitate!
Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Tăntălăul și gogomanul
Luni, 14 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Cei mai frumoși ani
Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Cum scăpăm de noi înșine?
Vineri, 11 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Mic și prostănac
Joi, 10 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Izgoniți-i pe politicieni!
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Să ne închinăm la Vanghelie
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Școala nr. 5 – ultima strigare
Pagina a fost generata in 0.3507 secunde