Afecțiuni care îngreunează abilitățile de a conduce un vehicul

183
Afecțiuni care îngreunează abilitățile de a conduce un vehicul - afectiunicareingreuneaza1-1634047575.jpg

Articole de la același autor

La vârsta a treia, unele boli cum ar fi artrita sau problemele de auz, amenință abilitățile de a conduce un vehicul. Mai grav este că, în timp, factorii se accentuează. Întrebarea care stă pe buzele multora este când trebuie să renunțe oamenii la condus. Specialiștii spun că pierderea abilităților de conducere este legată, în primul rând, de bătrânețe. Un adult în vârstă își pierde capacitatea de a reacționa, nu vede la fel de clar sau suferă de boli care determină reducerea abilităților și avertizează că este timpul să renunțați la condus.

Potrivit Institutului de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzii, pe măsură ce îmbătrânesc, mulți șoferi evită condusul pe timp de noapte sau ceea ce consideră a fi o situație dificilă. Dacă îmbătrânirea este agravată de boli legate de vârstă, atunci tot ceea ce ține de utilizarea vehiculelor ar trebui luat în considerare, avertizează medicii. Deși bătrânețea nu înseamnă neapărat a fi un șofer periculos, este înțelept să nu ignorați abilitățile reduse sau schimbările cognitive care pun viața tuturor în pericol.

Iată cele mai relevante semne care arată că este timpul să renunțați la condus: artrita, boala Alzheimer, demența, boala Parkinson și diabetul tratat cu insulină. Toate aceste afecțiuni îngreunează condusul. Astfel de boli afectează coordonarea, auzul, reflexele, capacitatea de mișcare, orientarea și chiar judecata. Apoi, deteriorarea vederii afectează atenția la semnele de circulație, îngreunează calculul distanței dintre mașini și, de asemenea, duce la punerea în pericol a pietonilor. Totodată, unele acțiuni arată pierderea reflexelor. Acestea ar fi actul de a călca pe accelerație în locul frânei, de a conduce foarte încet, de a nu păstra banda, de a ezita în trafic sau de a întârzia manevrele atunci când apar pietoni sau bicicliști. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4195 secunde