Afecţiunile endocrine, influenţate de caniculă

104
Afecţiunile endocrine, influenţate de caniculă - afectiunileendocrine-1629470482.jpg

Articole de la același autor

Tiroida este una dintre glandele a cărei funcţionalitate este direct proporţională cu temperatura mediului. Astfel, patologia endocrină este influenţată de temperaturile crescute.

„Căldura este un excitant al funcţiei tiroidiene, deci vara, când temperaturile sunt ridicate, creează probleme celor cu funcţie hipertiroidiană şi face bine celor cu insuficienţă tiroidiană”, susţine dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog. Potrivit acestuia, hipertiroidia se manifestă prin hiperexcitabilitate, palpitaţii, tremurături, scaune frecvente, agitaţie psihomotorie, labilitate psihică, transpiraţii abundente sau stări de căldură. Pe timp de caniculă, toate aceste stări se accentuează, ceea ce modifică starea de echilibru funcţional a bolnavului.

„Pacientul care este conştiincios şi vine la control nu se va decompensa. Noi le spunem bolnavilor hipertiroidieni să vină la control odată cu schimbarea sezonului, deoarece şi dozele de medicamente trebuie crescute pe timpul verii pentru a menţine un echilibru”, explică endocrinologul. Acesta consideră că şi insuficienţa tiroidiană trebuie atent monitorizată în această perioadă deoarece cu cât temperatura de afară este mai mare, cu atât doza de medicamente este mai redusă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde