Afinele fac minuni pentru diabetici

423
Afinele fac minuni pentru diabetici - bf6fa0621305fedd240bb357f745e23d.jpg

Articole recomandate

Natura este sursă de sănătate, motiv pentru care este recomandat să apelați, pe lângă tratamentele medicamentoase, și la remediile naturale. În acest mod, vă detoxifiați organismul și ajutați sistemul umanitar să lupte împotriva afecțiunilor.
Datorită conținutului bogat în antioxidanți, afinele aduc numeroase beneficii stării de sănătate. Ceaiurile și sucurile de afine reprezintă o sursă considerabilă de vitaminele A și C, dar și de nutrienți precum favonoide și antocianice - motiv pentru care sunt recomandate persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat II. Atât fructele, cât și frunzele de afin conțin mirtilină - un pigment care stimulează funcția pancreatică și cu ajutorul căruia este limitată producția de insulină. La rândul ei, insulina este responsabilă pentru accelerarea procesului de îngrășare, prin stocarea zaharurilor sub formă de grăsimi. Prin urmare, afinele îi ajută pe diabetici să își mențină greutatea.
În cazul persoanelor cu o imunitate scăzută, o cură cu afine face minuni. Indicat este ca, timp de 20 de zile, să consumați în mod constant afine. La fel, cura este recomandată și persoanelor supraponderale.
Fructele acestea mai sunt recomandate și celor care suferă cu inima, au probleme digestive, cu glaucom, varice, hemoroizi, dar și persoanelor în vârstă.
Frunzele și fructele de afin pot fi folosite și în cosmetică. Măștile, compresele, cataplasmele, spălăturile sunt utilizate în special pentru efectul astringent și antibacterian la toate tipurile de ten. În cazul măștilor, frunzele și fructele de afin se pot amesteca cu smântână sau lapte. Se țin pe față timp de 20 de minute, apoi se spală cu apă călduță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Sănătate : Secretele sânilor frumoși
Pagina a fost generata in 2.9108 secunde