Aflați ce ascunde, de fapt, căderea părului

660
Aflați ce ascunde, de fapt, căderea părului - 3f9776e01b9cfdc517b61934ccf62377.jpg

Articole de la același autor

Este normal să vă cadă părul, o spun și medicii - zilnic ar trebui să pierdeți până în 100 de fire. Însă de fiecare dată când vă treceți mâna prin păr sau vă pieptănați, constatați cu tristețe că podoaba capilară vi se rărește într-un ritm alert. Pentru a stopa acest fenomen, trebuie în primul rând să descoperiți care este cauza.

Căderea părului poate fi cauzată de o varietate de factori, spun medicii dermatologi, de la diverse afecțiuni, până la o nutriție deficitară, dezechilibre hormonale sau stres. Nu trebuie să vă îngrijorați dacă, după pieptănare, vă cad câteva fire de păr - acest fenomen este normal. Din contră, ridică semne de întrebare asupra sănătății dacă nu se întâmplă astfel, căci ar putea însemna că suferiți de o afecțiune a scalpului, de o dereglare hormonală sau de afecțiuni ale aparatului genital.
Prima etapă, pentru a stopa căderea părului, este identificarea afecțiunii care o cauzează, sens în care trebuie să apelați la medic, pentru efectuarea analizelor și investigațiilor necesare. Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, câteva dintre afecțiunile care pot determina alopecia sau subțierea firului de păr.
r Afecțiuni ale tiroidei - hipoactivitatea glandei tiroide și hipertiroidismul cauzează căderea părului din cauza dezechilibrului hormonal. Hormonii contribuie la reglarea funcțiilor din organism, inclusiv la creșterea părului. Tratamentul administrat pentru bolile tiroidiene sunt de ajutor și în stoparea alopeciei.
r Dereglări hormonale - acestea pot fi cauzate de sarcină, naștere, întreruperea de sarcină, anticoncepționale, menopauză sau afecțiunile tiroidei. Organismul are nevoie de cel puțin trei luni pentru a se obișnui cu noile reglări hormonale, perioadă în care se constată variații ale masei corporale, stres, oboseală, acnee și căderea părului.
r Traumatismele fizice - în momentul în care organismul este supus unui traumatism fizic, ciclul natural de creștere al părului poate fi întrerupt, ducând la pierderea părului. Orice șoc al organismului, respectiv accidentele rutiere, intervențiile chirurgicale, arsurile, este un șoc și pentru foliculii piloși, rezultând căderea părului de pe 75% din suprafața scalpului în doar câteva luni.
r Carența de fier - această problemă apare mai ales în rândul femeilor.
r Infecțiile - este vorba de infecțiile care provoacă febră, de infecțiile fungice ale pielii, de sifilis.
r Afecțiuni autoimune - alopecia poate fi asociată cu o afecțiune autoimună, precum diabetul zaharat sau lupusul eritematos.
Alte cauze ale căderii părului sunt vârsta, predispoziția genetică (alopecia este moștenită de la unul dintre părinți), factorii de mediu (substanțele caustice, razele x, substanțele poluante), modul de îngrijire al părului (folosirea excesivă a uscătorului de păr, a ondulatorului sau a plăcii de întins părul).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 August 2010
Stire din Sănătate : Nucile scad colesterolul
Miercuri, 25 August 2010
Stire din Sănătate : Curentul nu ne îmbolnăvește
Pagina a fost generata in 1.5718 secunde