Agenția Europeană a Medicamentului lansează UN MEDICAMENT PREVENTIV ÎMPOTRIVA SIDA

446
1
Agenția Europeană a Medicamentului lansează UN MEDICAMENT PREVENTIV ÎMPOTRIVA SIDA - truvada-1469354074.jpg

Articole recomandate

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a dat undă verde comercializării în Uniunea Europeană a medicamentului Truvada pentru prevenirea SIDA, în condițiile în care acest medicament era deja utilizat pentru tratarea acestei boi, relatează EFE, citat de Agerpres.

Agenția reamintește că Truvada a fost inițial autorizat, în 2005, în UE pentru a trata la adulți infecții cu HIV "în combinație cu alte antivirale".

EMA a precizat că autorizarea Truvada, cu titlu preventiv, urmează să fie aprobată de Comisia Europeană. După avizul acesteia, fiecare țară membră a Uniunii va adopta propria decizie privind prețul și compensarea medicamentului.

Franța, care a adoptat încă de la sfârșitul anului 2015 prescrierea Truvada "în cadru spitalicesc", compensat 100%, devine prima țară europeană și a doua după SUA care dă undă verde utilizării Truvada - o combinație de antiretrovirale produsă de laboratorul american Gilead - ca tratament preventiv împotriva SIDA.

Comentează știrea

Cosmin Stoica
24 iulie 2016
Urgent! Bani acum! Real!

Urgent! Bani acum! Real! Trebuie doar sa faci pasul de a te convinge ca aceasta oferta este serioasa si reala! Si te vei convinge extrem de repede! E bine sa profiti neaparat de aceasta sansa! Metoda de lucru este foarte simpla si accesibila pentru toti! Pentru detalii, intră acum pe site-ul http://bit.ly/294Cexh

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8523 secunde