Ai pete maronii pe piele, riști să mori de diabet

46631
1
Ai pete maronii pe piele, riști să mori de diabet - 5b1dddeb36cc7030507105b023e495fe.jpg
Pielea este un organ extrem de important al organismului uman. Ea ne protejează împotriva bacteriilor, reglează temperatura corpului și ne spune dacă este prea cald, prea frig, prea rece, prea fierbinte. Însă, se întâmplă ca, din cauza unor dereglări interne, să apară unele modificări și la nivelul pielii. De exemplu, diabetul poate fi deseori trădat de aspectul pielii, chiar dacă altfel nu există semne care să indice vreo suferință de acest gen. Este, în general, o boală care nu se manifestă într-un mod evident, dar persoana care suferă de această afecțiune poate avea modificări distincte la nivelul pielii.

Galben și portocaliu - o tiroidă bolnavă
Atunci când pielea noastră ca-pătă o nuanță galbenă, iar palmele și tălpile iau o tentă portocalie, potrivit sfatulmedicului.ro, ar exista o afecțiune a glandei tiroide. O producție scăzută de hormoni ai glandei tiroide determină niveluri crescute de betacaroten în sânge. Schimbarea culorii pielii poate fi însoțită de simptome precum oboseală, lentoare, slăbiciune, creștere inexplicabilă în greutate. De obicei, cel mai des, femeile de peste 50 de ani dezvoltă hipotiroidism. În aceste cazuri, se reco-mandă o vizită la medic.

Linii închise - insuficiență renală
Atunci când apar linii închise la culoare de-a lungul palmelor, un expert în chiromanție ar avea propria sa interpretare, dar un medic specialist va ști că închiderea la culoare a cutelor din palme sau tălpi este un simptom de insuficiență suprarenală (boala Addison), o tulburare endocrină. Boala afectează, în egală măsură, atât bărbații, cât și femeile, dar este întâlnită mai ales la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani.
Este important să se consulte urgent un medic, mai ales că modificările la nivelul pielii pot fi primele simptome înainte de apariția crizelor (vărsături, deshidratare, pierderea cunoștinței, dureri).

Pete maronii - diabet zaharat
O persoană se poate răni, deseori, în partea din față (anterioară) a gambelor. În cazul bolnavilor cu diabet zaharat, lezarea capilarelor și micilor vase de sânge va determina sângerarea excesivă a acestora și apoi modificarea culorii pielii. Simptomul se numește dermopatie diabetică și este destul de des întâlnit. Petele maronii pot fi aspre, solzoase, dar nedureroase. Printre modificările pielii caracteristice diabeticilor ar fi diminuarea senzațiilor, dar și scăderea temperaturii locale. Dacă o persoană nu a fost încă diagnosticată cu diabet, dar prezintă aceste semne, trebuie totuși să facă investigații pentru depistarea bolii, mai ales dacă are și alte semne întâlnite în cadrul acestei afecțiuni: urinare excesivă, sete, oboseală, tulburări de vedere.

Erupții împotriva glutenului
Erupțiile sau iritațiile cutanate persistente, pruriginoase, denumite dermatite herpetiforme, sunt caracterizate de prezența unor cruste mici, vezicule pruriginoase care apar în mod repetat în zona antebrațelor (în apropiere de coate), genunchi, fese, spate sau față și scalp. Acestea sunt semne distinctive ale alergiei la gluten sau boala celiacă. Unul din patru oameni suferă de această boală.

Paloare - anemie severă
Ar putea fi vorba despre o anemie severă, tulburare de coagulare. Anemia poate fi rezultatul deficitului de fier, pierderilor de sânge ca urmare a unor boli cronice intestinale nedepistate sau chiar ulcer, printre altele. Spre deosebire de cei care au doar un ten palid, paloarea cauzată de anemie, de obicei, afectează țesuturile care sunt în mod normal de culoare roșie: buzele, gingiile, etc. De asemenea, se modifică și culoarea unghiilor, fiind de culoare albăstruie. Alte simptome includ amețeli, dureri de cap, respirație scurtată. Este recomandată consultarea medicului pentru a prescrie suplimente alimentare.

Comentează știrea

Stanciulescu
2 iulie 2014
pete maronii

Am constatat aparitia unor pete maronii la ambele glezne in exteriorul piciorului,nedureroase,fara mancarimi,aspect ca de arsura putin aspra la palpare.Am glicemia 100,dar ma feresc de multe alimente care ar putea s o modifice in plus.Am fost la medic dermatolog care mi a recomandat o crema ,aceasta neavand rezultate. As dori mai multe informatii despre astfel de pete ,pentru ca recent a aparut una si in podul palmei stangi.Multumesc

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Micul dejun ne salvează viața
Pagina a fost generata in 0.3093 secunde