Ajutați un băiețel de trei ani să respire!

508
Ajutați un băiețel de trei ani să respire! - 9c72bd2780de8071fd42807b3830329d.jpg
Răzvănel a împlinit, ieri, trei anișori. Își dorește, asemenea celorlalți copilași de vârsta lui, să se joace, să alerge și, în curând să meargă la grădiniță. Aceste activități, normale pentru un copilaș, sunt riscante pentru Răzvan, căci băiețelul este grav bolnav. La două luni de viață, copilul a fost diagnosticat cu o malformație gravă la inimă (Tetralogie Fallot), iar de atunci au început desele drumuri între spitalele din București și Târgu Mureș. La șase luni a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, la spitalul din Târgu Mureș, iar aproape doi ani totul părea să meargă înspre bine.
Mama, Florentina Mirela Ruse, povestește că spre sfârșitul anului trecut a observat că băiețelul se învinețea la față când plânge, ba chiar erau momente când nu mai respira. Au luat, din nou, drumul către Spitalul "Marie Curie" unde verdictul a fost de-vastator: copilul are o insuficiență respiratorie gravă și are nevoie urgentă de un implant de valvă pulmonară.
Operația pentru înlocuirea valvei nu se poate face însă în țara noastră, astfel că părinții au luat legătura cu medicii de la Clinica de Cardiologie și Diabet din Bad Oyenhausen, Germania. Intervenția chirurgicală a fost programată pentru 27 mai anul acesta.
O problemă nu vine niciodată singură, iar părinții micuțului o știu, deja, prea bine. Trebuie să strângă bani pentru biletul de avion și pen-tru șederea în Germania, iar tatăl lui Răzvan, singurul sus-ținător al familiei, a rămas fără loc de muncă la începutul lui aprilie.
"Acum trăim patru suflete, căci mai avem un copil, din 500 de lei. Iar posibilitățile noastre nu ne permit să ajungem cu Răzvănel la operație", a arătat mama copilului.
Persoanele care pot să-i ajute pe Răzvan și pe părinții lui, acum, în pragul sărbă-torilor pascale, pot oferi un sprijin financiar, cât de mic, în conturile bancare deschise la Banca Transilvania, sucursala Eforie Nord, pe numele Florentina Mihaela Ruse: în lei - RO77BTRL01401201S62573XX, în euro - RO52BTRL01404201 S62573XX, SWIFT.BTRLRO22.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7469 secunde