Alergiile ne protejează împotriva cancerului cerebral

291
Într-o lume în care poluarea a atins cote alarmante și a crescut numărul alergiilor, medicii americani vin cu vești bune. Cu cât o persoană este mai alergică, cu atât este mai mic riscul de a face gliom, un tip de tumoare localizată în creier.
O echipă de cercetători americani a analizat datele referitoare la 420 de pacienți care sufereau de gliom, pe care le-au comparat cu cele de la 600 de persoane sănătoase. Intenția lor era să depisteze frecvența și tipul alergiilor (sezoniere, la praf, animale, medicamente, alimentație, etc.) întâlnite la cele două grupuri.
"Studii anterioare puseseră în evidență o legătură între alergii și riscul de gliom", spune prof. Bridget Mac Carthy de la Universitatea Illinois. "Lucrările noastre confirmă faptul că alergiile au un rol protector și am ajuns la concluzia că, cu cât o persoană este alergică la mai mulți agenți, cu atât este mai protejată, riscul reducându-se cu până la 34%. Explicația este că există o relație între sistemul imunitar al persoanelor alergice și riscul de gliom", spune Bridget Mac Carthy. "Pentru a înțelege mecanismul implicat în dezvoltarea tumorilor la creier, este esențială realizarea unui studiu complet asupra alergiilor și utilizării antihistaminicelor, cu identificarea marcărilor biologici", încheie cercetătoarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6686 secunde