Concurs Fără biberoane cu bisfenol A în Uniunea Europeană

287

Articole de la același autor

Începând cu 1 iunie 2011, compusul chimic bisfenol A va fi interzis în fabricarea biberoanelor. Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru sănătate, John Dalli, care a precizat că toate produsele care conțin această substanță, prezentă în numeroase recipiente de plastic alimentare, vor fi retrase de pe piață în toatele statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, de la această dată, este interzis și importul biberoanelor care au în compoziție bisfenol A.
Interdicția folosirii acestei substanțe chimice a fost decisă în luna ianuarie 2011 și, începând din martie 2011, U.E. a interzis deja fabricarea de biberoane conținând BPA pe întreg teritoriul său. "1 iunie va fi un punct de reper în eforturile noastre de a proteja mai bine sănătatea cetățenilor U.E. și, în special, cea a copiilor", a afirmat John Dalli.
BPA este un compus organic care intră în compoziția policarbonaților utilizați pentru fabricarea obiectelor din plastic, între care și biberoanele. Cantități mici de BPA din sticlele de plastic pot ajunge în lichidele pe care le transportă atunci când recipientele sunt încălzite la temperaturi înalte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6773 secunde