Alergiile pot duce la declanşarea psoriazisului

203
Alergiile pot duce la declanşarea psoriazisului - psoriazis-1622463823.jpg

Articole de la același autor

Psoriazisul este o boală ce poate fi declanşată de o sumedenie de factori. Acesta este o afecţiune cutanată cronică, manifestată prin apariţia unor zone roşii acoperite de scuame (coji) groase de culoare alb-sidefie. Semnele sunt vizibile, în mod deosebit, pe coate şi genunchi, dar pot apărea pe orice altă regiune a corpului, de la scalp la palme, tălpi, unghii sau zone axilare şi inghinale. În primul rând, a declarat dr. Elena Iancu, viaţa stresantă este una dintre cele mai frecvente cauze care duc la apariţia psoriazisului, mai ales în cazul tinerilor. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că şi calitatea vieţii celor afectaţi scade simţitor, aşa că, pentru a ţine sub control boala, medicii recomandă folosirea tehnicilor de relaxare şi concentrarea pe lucrurile pozitive din viaţă.

Pe de altă parte, alergiile pot fi responsabile de trecerea bolii dintr-o fază uşoară în una severă. De fapt, la persoanele alergice scade capacitatea organismului de filtrare a unor particule din aerul atmosferic şi astfel se formează produşi chimici alergeni, care favorizează apariţia psoriazisului.

Totuşi, şi medicamentele pot fi responsabile de apariţia sau agravarea bolii, iar cele mai incriminate sunt cele de inimă şi cele de tensiune, dar şi pastilele folosite în cazul bolilor sistemului nervos etc. De asemenea, infecţiile căilor respiratorii superioare (faringita, amigdalita, sinuzita) cauzate de streptococi duc la apariţia unor forme de psoriazis caracterizate prin plăci mici, numeroase şi de dimensiuni mai mici de un centimetru. Nu în ultimul rând, factorii hormonali influenţează apariţia psoriazisului, ceea ce face ca boala să apară sau să se agraveze la pubertate sau la menopauză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3783 secunde