Alertă în sănătate: Vaccinul antigripal care provoacă moartea!

306
1
Alertă în sănătate: Vaccinul antigripal care provoacă moartea! - alertainsanatatevaccinul-1391793565.jpg

Articole de la același autor

Scandal monstru creat  în jurul vaccinului antigripal creat la Institutul Cantacuzino. Specialiștii susțin că în componența dozelor care au ieșit din producția instituției există o substanță toxică, periculoasă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Constanța anunță însă că dozele de vaccin utilizate aici sunt importate și că nu există motive de îngrijorare. 


Agenția Națională a Medica-mentului a interzis punerea pe piață a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentrație foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacții adverse, precum febră sau șoc anafilactic. 
Directorul Direcției de Sănătatea Publică Constanța, dr. Constantin Dina, susține că populația vaccinată nu este însă expusă niciunui risc. 


"În ceea ce privește cele 34.000 de doze comandate de DSP Constanța, acestea sunt produse importate. Este vorba despre acel vaccin Influvac, cu prospect chinezesc, și nu de vaccin produs la Cantacuzino. Așadar, nu se pune problema ca populația constănțeană care s-a vaccinat  să fie în pericol. Cât privește vaccinurile de la Cantacuzino, din informațiile pe care le avem, există o componentă toxică, însă nu ne dăm seama cum a ajuns ea în vaccin, având în vedere protocoalele din sistem. Din informațiile pe care le avem, nu am înregistrat nici cazuri de reacții adverse", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Constantin Dina. 


O eroare umană 
Vaccinul antigripal toxic poate provoca moartea, spun revoltați medicii. Ei susțin că este vorba despre o eroare umană în ceea ce privește producția de la Institutul Cantacuzino și că, în mod normal, producția trebuia urmărită în permanență pentru a se evita o astfel de situație. 


"Vaccinul antigripal se realizează pe embrionul de pui, adică din ou, iar dacă nu este purificat așa cum trebuie, el creează șoc anafilactic, adică moartea, mai ales dacă nu se intervine imediat cu adrenalină, pentru a salva pacientul. Însă vă dați seama că la dispensarele din sate nu există aceste substanțe, astfel că riscurile sunt majore! Se poate ajunge la șoc cardio-respirator, iar pacientul își poate pierde viața în câteva minute! Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și sunt revoltată pentru faptul că, în ultimii ani, din cauza neglijenței, oamenii și-au pierdut încrederea în vaccinuri!  Se întâmplă toate acestea în condițiile în care, în ultimii ani, influențele gripale sunt destul de frecvente, iar acest lucru presupune că ne poate paște cel puțin o epidemie de gripă severă. Ne batem joc cu mâna noastră de tradiția în medicină și ne mirăm că suntem arătați cu degetul! Din experiență, vă spun că ani de-a rândul am utilizat vaccinuri românești, produse la Institutul Cantacuzino și că, în felul acesta, am reușit să stăpânim pandemii de poliomielită. De fapt, am fost singurii deținători ai tulpinii pentru producția acestui vaccin și asta pentru că utilizam tulpina cea mai pură. Ne invidia lumea întreagă, iar acum am ajuns să ne fie rușine!", a declarat, pentru "Cuget Liber",  dr. Gherghina Rizea, medic specialist medicină de familie. 


Comentează știrea

!!sjc
8 februarie 2014
Constanta

De nametii de zapada din oras nu spuneti ca unt toxici ?!...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Sănătate : E bine sau nu să ne vaccinăm copiii?
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Dozele de vaccin antigripal, redistribuite
Pagina a fost generata in 0.7504 secunde