Alimente care asigură sănătatea bărbaților

338

Articole recomandate

Stridiile asigură necesarul de zinc al organismului. Acest mineral te protejează împotriva distrugerii celulelor, factorul care cauzează apariția cancerului de prostată. De asemenea, asigură și o funcționare adecvată a sistemului reproductiv masculin și crește calitatea și cantitatea spermei.
Bananele sunt bogate în potasiu și te energizează. Fructul controlează stările de nervozitate, ritmul cardiac și, în special, tensiunea arterială. O dietă bogată în potasiu și magneziu reduce riscul unui atac de inimă. Bananele sunt o sursă importantă de vitamina B6 care întărește sistemul imunitar, ajută la formarea globulelor roșii și asigură o bună funcționare a sistemului nervos.
Nucile de Brazilia sunt pline de magneziu și seleniu, doi antioxidanți puternici care previn bolile de inimă și protejează prostata.
Cerealele integrale furnizează fibre, vitamine și minerale, elemente importante pentru sănătatea inimii, tonusul muscular și pentru menținerea taliei. Nutriționiștii recomandă să consumi zilnic 10 - 25 de grame de fibre solubile din ovăz sau alte surse precum merele, perele și fasolea boabe. Pentru a evita problemele digestive, mărește gradual aportul de fibre și nu uita să consumi multă apă.
Soia protejează prostata, reducând riscul de apariție a cancerului de prostată. Nutriționiștii spun că 25 de grame de proteine din soia consumate zilnic în cadrul unui regim alimentar sărac în grăsimi saturate și colesterol poate reduce riscul apariției bolilor de inimă. O dietă în care ai inclus fructele de pădure ajută la o bună funcționare a creierului, împiedicând declinul funcțiilor mentale odată cu înaintarea în vârstă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6679 secunde