Alimentele procesate, "bombe" cu chimicale
295
Amestecul de apă, slănină, șorici și foarte mulți coloranți fac din majoritatea alimentelor procesate o adevărată "bombă" cu chimicale, spun nutriționiștii. Cantitățile de coloranți și conservanți sunt variabile, însă acest lucru nu scutește pe nimeni de efectele adverse.
Pe lângă toate acestea, alimentele procesate au și un conținut ridicat de sare, grăsimi și aditivi alimentari care favorizează apariția bolilor de inimă. Concluzia este întărită și de ultimul studiu american din care reiese că riscul de cancer esofagian, colo-rectal, hepatic și pulmonar este mai mare cu până la 60% pentru cei care consumă astfel de alimente. Comparativ cu cei care nu consumă deloc, cei care consumă 50 de grame de carne procesată pe zi au un risc de cancer gastric cu 145% mai mare, conform Institutului pentru depistarea cancerului din America.
Pe lângă toate acestea, alimentele procesate au și un conținut ridicat de sare, grăsimi și aditivi alimentari care favorizează apariția bolilor de inimă. Concluzia este întărită și de ultimul studiu american din care reiese că riscul de cancer esofagian, colo-rectal, hepatic și pulmonar este mai mare cu până la 60% pentru cei care consumă astfel de alimente. Comparativ cu cei care nu consumă deloc, cei care consumă 50 de grame de carne procesată pe zi au un risc de cancer gastric cu 145% mai mare, conform Institutului pentru depistarea cancerului din America.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013
Luni, 04 Februarie 2013