Ce gătim astăzi

325
Ce gătim astăzi - images-1359905721.jpg
Salată aperitiv de iarnă. Ingrediente: 300 g piept de pui, 300 g pește (cod sau șalău), 300 g ciuperci, 2 ouă, 150 ml ulei, zeama de la o lămâie, 2 linguri de smântână, sare după gust, un gogoșar, câteva frunze de pătrunjel și ceapă verde, pentru ornat.Mod de preparare: Se spală și se curăță ciupercile și pieptul de pui, apoi se fierb în vase separate. După fierbere, se scurg și se lasă la răcit. Se prepară o maioneză dintr-un gălbenuș fiert, unul nefiert și ulei. Când maioneza este gata, se amestecă cu smântâna, ciupercile, puiul și peștele (toate tăiate cubulețe) și se potrivește de sare. Se ornează cu gogoșari roșii, pătrunjel și ceapă verde. 

Pui cu nucă. Ingrediente pentru 4 porții: copanele de la un pui, o ceapă, un morcov, o felie țelină, 3 felii de pâine albă fără coajă, 150 ml lapte, 175 g miez de nucă, 4- 6 căței de usturoi, 2 linguri de unt, o linguriță de sare, câte o jumătate linguriță de piper măcinat, boia iute și cimbru, 4 -6 boabe de piper, 2 foi de dafin. Mod de preparare: Puneți carnea de pui la fiert. Curățați ceapa și tăiați-o în patru, curățați morcovul și țelina și tocați-le cubulețe, apoi adăugați-le peste carnea de pui, împreună cu jumătate linguriță de sare, patru-șase boabe de piper, două foi de dafin și jumătate de linguriță de cimbru. Lăsați-le la fiert, acoperite, aproximativ o oră. După ce carnea este fiartă, o scoateți și o lăsați să se răcească. Legumele se mai țin pe foc circa 15 minute, fără capac, până când scade sosul.

Desert special. Lăsați-vă imaginația să zburde și pregătiți dulciuri inedite și haioase, care să-i bucure pe cei mici și să-i amuze pe adulți. Ingrediente: 12 bucăți biscuiți crocanți rotunzi și vanilați, o ciocolată mare neagră, colorant alimentar roșu sau portocaliu, o ciocolată mică albă, o ciocolată mare cu lapte. Mod de preparare: Se topește la bain-marie ciocolata cu lapte și se toarnă în strat subțire și uniform pe una din fețele biscuiților, apoi se lasă la răcit în frigider circa 15 minute. Într-un castron se amestecă ouăle, vanilia și laptele, apoi se pun peste ingredientele de mai sus și se omogenizează. Aluatul se pune în forme de brioșe (formele se umplu doar pe trei sferturi) și se pun în cuptor 20-30 minute, până devin aurii. Ciocolata neagră se topește mediu, apoi se pune într-o punguță și cu ajutorul ei se ornează biscuiții cu vârfuri țuguiate de pălării, care se lasă și ele la răcit. Ciocolata albă se topește și se amestecă bine cu colorantul alimentar, apoi cu ajutorul unei seringi se formează șnururile în jurul vârfurilor de pălărie. Se poate servi după ce a stat suficient la rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Îmbrățișările alungă stresul
Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Luni, 04 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sporturi simple, care ajută la slăbit
Pagina a fost generata in 1.4721 secunde