Concurs Alunele și nucile sunt benefice sănătății cardiovasculare
Articole recomandate
Copil sănătos și vaccinat, mort de rujeola la Constanța
05 Iunie 2024
Toate oleaginoasele, respectiv migdale, nuci, alune și arahide conțin acizi grași de același tip cu cei conținuți de uleiul de măsline. Astfel, consumând unt de arahide se obțin aceleași beneficii ca atunci când se consumă ulei de măsline.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.
Toate oleaginoasele, respectiv migdale, nuci, alune și arahide conțin acizi grași de același tip cu cei conținuți de uleiul de măsline. Astfel, consumând unt de arahide se obțin aceleași beneficii ca atunci când se consumă ulei de măsline.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.
Toate oleaginoasele, respectiv migdale, nuci, alune și arahide conțin acizi grași de același tip cu cei conținuți de uleiul de măsline. Astfel, consumând unt de arahide se obțin aceleași beneficii ca atunci când se consumă ulei de măsline.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!