Concurs Alunele și nucile sunt benefice sănătății cardiovasculare

378

Articole recomandate

Toate oleaginoasele, respectiv migdale, nuci, alune și arahide conțin acizi grași de același tip cu cei conținuți de uleiul de măsline. Astfel, consumând unt de arahide se obțin aceleași beneficii ca atunci când se consumă ulei de măsline.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.

Toate oleaginoasele, respectiv migdale, nuci, alune și arahide conțin acizi grași de același tip cu cei conținuți de uleiul de măsline. Astfel, consumând unt de arahide se obțin aceleași beneficii ca atunci când se consumă ulei de măsline.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au arătat că untul de arahide diminuează cu 20% riscul de maladii cardiovasculare, față de 26% cât diminuează consumul uleiului de măsline și 12% datorat unei diete sărace.
În plus, oleaginoasele sunt bogate în proteine, fibre și vitamina E, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulară. Pentru hipertensivi se recomandă însă oleaginoasele nesărate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8082 secunde