Alzheimerul va fi tratat cu un dispozitiv cu ultrasunete

374

Articole de la același autor

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite dezvăluie că bolnavii cu Alzheimer ar putea fi ajutați de un dispozitiv cu ultrasunete. Alzheimer este o boală cognitivă degenerativă care atacă progresiv creierul, cauzând pierderi de memorie, stare de confuzie și schimbări bruște de dispoziție. Ultrasunetele sunt unde acustice a căror frecvență foarte înaltă depășește capacitatea de percepție a urechii umane. Ele sunt utilizate pentru a relaxa mușchii și tendoanele sportivilor care au suferit diverse accidentări, pentru a pierde kilogramele în plus.
Elisa Konofagou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea Columbia, susține că ultrasunetele vor putea fi folosite și pentru a transporta, intravenos, anumite medicamente, direct către celulele cerebrale ale pacienților suferind de maladia Alzheimer. În prezent, nu există niciun tratament eficient pentru această boală.
Cercetătorii au efectuat teste pe șoareci și au conceput un dispozitiv cu ultrasunete capabil să deschidă temporar această barieră naturală dintre vasele de sânge și țesutul cerebral. Dacă această metodă se va dovedi eficientă și pe pacienți umani, medicii vor putea folosi ultrasunetele în tratamentul Alzheimer-ului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Psoriazisul - boala care ridică ziduri
Pagina a fost generata in 2.3299 secunde