Ambulanța, solicitată de peste 6.500 de ori într-o zi

222
Ambulanța, solicitată  de peste 6.500 de ori într-o zi - ambulanta-1344268244.jpg

Articole de la același autor

La nivel național, mai mult de 90 de români au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, duminică și în noaptea de duminică spre luni, după ce nu au mai putut face față caniculei. În același timp, nu mai puțin de 6.534 de persoane au solicitat serviciile ambulanței, a anunțat, ieri, Ministerul Sănătății în urma centralizării datelor prin Centrul operativ pentru situații de urgență. Potrivit MS, cifrele înregistrează o ușoară creștere față de perioadele cu temperaturi normale.

În această perioadă în care meteorologii au anunțat temperaturi extreme, autoritățile sanitare ne recomandă să ascultăm sfaturile medicilor și să evităm cât putem de mult expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, pentru a preveni incidentele cauzate de caniculă.

Potrivit Ministerului Sănătății, cadrele medicale indică un consum zilnic de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete, și spun că este necesar un pahar de apă, sau echivalentul acestuia, o dată la fiecare 15 - 20 de minute. Totodată, doctorii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe și legume de sezon, cum ar fi pepenele galben sau roșu, prunele, castraveții și roșiile, deoarece conțin o cantitate însemnată de apă. Alcoolul, inclusiv berea sau vinul, trebui excluse din alimentație pe timp de caniculă fiindcă favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Băuturile cu conținut ridicat de cafeină sau de zahăr ar trebui și ele evitate deoarece sunt diuretice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 August 2012
Stire din Sănătate : Mersul pe jos ne face mai fericiți
Pagina a fost generata in 1.6876 secunde