Bolnavii cronic solicită eliminarea coplății la serviciile medicale

268
Bolnavii cronic solicită  eliminarea coplății la serviciile medicale - bani-1344290535.jpg
Ministerul Sănătății a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina oficială de internet, noul proiect legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar. Unele prevederi, în special cele legate de sistemul de coplată la serviciile medicale, i-au nemulțumit, însă, pe pacienții bolnavi cronic din țară, care nu consideră necesară o astfel de măsură. Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a solicitat, ieri, Ministerului Sănătății, printr-o adresă publică, să renunțe la intenția de a introduce coplata la servicii și investigații în cazul bolnavilor cronic, considerând că această coplată este un atentat la siguranța acestora.

"După introducerea coplății la me-dicamente, sistemul de coplată și la servicii și investigații ar avea un impact negativ pentru pacienții cronici, ținând cont de severitatea acestor boli și de necesitatea internărilor repetate pentru control și tratament, sau pentru re-zolvarea complicațiilor ce ar putea apărea în cursul evoluției bolii sau tratamentului", se arată în comunicatul transmis de APCR. Reprezentanții pacienților cronici mai spun că trebuie avut în vedere și că în foarte multe cazuri, unele boli nu permit pacienților să desfășoare activități normale, ceea ce duce la o diminuare a veniturilor, în timp ce costurile îngrijirilor cresc odată cu alimentația individualizată, condițiile de locuit, medicamentele și personalul de îngrijire.

Alianța Pacienților Cronici din România a încheiat comunicatul cu o solicitare către minister. "Pentru a evita tensiunile și contestarea unor decizii unilaterale, APCR dorește o dezbatere serioasă și responsabilă cu Ministerul Sănătății pe această temă, pentru a găsi împreună soluții", au precizat reprezentanții APCR. Menționăm că APCR este constituită din asociații și federații naționale din pato-logiile cronice, precum cancer, diabet, hepatită, hemofilie și boli autoimune, reprezentând peste 3 milioane de pacienți din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 August 2012
Stire din Sănătate : Mersul pe jos ne face mai fericiți
Pagina a fost generata in 1.5941 secunde