Concurs Anchetă despre lipsa de transparență în gestionarea gripei AH1N1

162

Articole recomandate

Adunarea Parlamentară a Con-siliului Europei (APCE) a adoptat, la sfârșitul săptămânii trecute, o rezoluție prin care cere o anchetă "solidă" cu privire la lipsa de transparență a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în modul de gestionare a dosarului privind gripa AH1N1.
"Ancheta trebuie să fie solidă", a spus britanicul Paul Flynn, autor al unui raport dezbătut de APCE la Strasbourg. "Declararea pandemiei a fost irațională însă a făcut ca industria farmaceutică să câștige miliarde", a afirmat ra-portorul socialist în fața Adunării.
Gripa AH1N1 a fost cauza dovedită a morții a 18.156 de persoane de la lansarea alertei de pandemie în 1999, considerabil mai puține decât în cazul unei gripe sezoniere, a admis la mijlocul lunii iunie OMS.
Paul Flynn și-a exprimat regretul față de "reticența" OMS în a publica numele și declarațiile de interese ale membrilor Comitetului său de urgență. Adunarea s-a pronunțat în unanimitate pentru luarea în considerație a unui larg evantai de expertize și avize în cadrul anchetei. Totodată, APCE invită industria farmaceutică să revizuiască regulile de cooperare cu sectorul public, pentru a garanta "cel mai înalt grad de transparență și de responsabilitate socială" cu privire la problemele majore de sănătate publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7935 secunde