Anevrismele cerebrale sunt, uneori, extrem de periculoase

155
Anevrismele cerebrale sunt, uneori, extrem de periculoase - anevrisme1-1633696352.jpg

Articole de la același autor

Simptomele provocate de un anevrism depind de regiunea în care acesta este localizat. De exemplu, dacă este mai aproape de suprafața pielii, acesta va provoca durere, senzație de presiune și inflamație. Însă, anevrismele care se dezvoltă în regiunile interne ale corpului, cum ar fi creierul, deseori nu provoacă nici un simptom. Specialiștii spun că anevrismele sunt niște dilatări anormale ale unor artere provocate de o slăbire a pereților acestora. În general, acestea sunt o problemă gravă și pot afecta femeile cu vârsta de peste 50 de ani. Din păcate, cauza exactă a anevrismelor nu este cunoscută, această problemă putând afecta aproape orice persoană, de la nou-născuți, până la bătrâni.

Regiunile corpului cele mai vulnerabile anevrismelor sunt arterele importante care pleacă din inimă, spatele genunchiului, creier, intestine și splină. Simptomele provocate de un anevrism depind de regiunea în care acesta este localizat. Dacă este mai aproape de suprafața pielii, acesta va provoca durere, senzație de presiune și inflamație.

De asemenea, anevrismele care se dezvoltă în regiunile interne ale corpului, cum ar fi creierul, deseori nu provoacă nici un simptom. Anevrismele cerebrale, de pildă, se pot extinde fără a se rupe, exercitând presiune asupra nervilor din jur și provocând simptome cum ar fi: dureri de cap, vedere dublă, vertij, rigiditatea gâtului, vărsături etc. Problema este că, atunci când anevrismul cerebral se rupe, pacientul se va afla în pericol de moarte. În această situație, el ar putea prezenta următoarele simptome: hipotensiune arterială, dureri, amețeală și bătăi accelerate ale inimii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde