Sistemul de urgență 112 va fi schimbat radical. Raed Arafat vrea localizarea prin GPS a apelantului

154
Sistemul de urgență 112 va fi schimbat radical. Raed Arafat vrea localizarea prin GPS a apelantului - header05-1534682423.jpg
Sistemul de urgență 112 va fi schimbat radical, pentru că este învechit. Secretarul de stat Raed Arafat urmărește schimbarea echipamentelor și softurilor pentru ca cei care apelează să fie identificați prin coordonatele GPS ale telefonului, funcție care nu este disponibilă în acest moment. La nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale va fi demarată o licitație publică pentru achizționarea de echipamente.


Sistemul de urgență 112 va fi schimbat radical urmând a fi organizată o licitație. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat ca noul sistem ar putea fi funcțional pana în 2020, iar principalul obiectiv urmărit este posibilitatea de a identifica victimele pe baza coordonatelor GPS oferite de telefonul mobil. Astfel, accidente cum a fost cel în care un avion s-a prăbușit în Apuseni, condus de pilotul Adrian Iovan, ar trebui să devină istorie, relatează bzi.ro

"Multe dintre aceste aspecte sunt introduse recent în sistemul 112. Sistemul ne va aduce un nou standard și noi facilități. Majoritatea infrastucturii este achiziționată în 2004-2005 și există riscul să cadă sistemul în anumite județe.


Acum vin noi facilități de software, putem include foarte multe facilități. Era greu pe un sistem vechi să îi faci doar update. Acum colegii de la STS pot veni cu o variantă nouă și modernă.

Introducerea localizării direct prin GPS, nu prin triangulare aduce mai aproape omul care sună la 112 de cei din echipele de intervenție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.208 secunde