Anticoncepționalele, cele mai folosite mijloace de contracepție

124
Anticoncepționalele, cele mai folosite mijloace de contracepție - anticonceptionalele-1625231851.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, anticoncepționalele orale sunt cele mai folosite mijloace de contracepție. Acestea sunt prezentate, de cele mai multe ori, ca o metodă contraceptivă inofensivă, dar din cauza numeroaselor efecte secundare, nu reușesc mereu să protejeze sănătatea sau feminitatea, susțin specialiștii de la doctorulzilei.ro.

fapt, spun aceștia, nu orice femeie poate utiliza contraceptive orale, deoarece în prezența anumitor afecțiuni și factori de risc pot duce la efecte adverse severe. Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen și progesteron sintetic, iar efectul contraceptiv este datorat inhibării ovulației. De asemenea, modifică învelișul intern al uterului, denumit și endometru, făcând implantarea puțin probabilă și îngroașă mucusul de la nivelul colului uterin, îngreunând astfel trecerea spermatozoizilor în cavitatea uterină și trompele uterine.

Este important de știut care sunt numeroasele efecte secundare asociate cu terapia cu contraceptive orale: sângerare intermenstruală, amenoree post-medicație, modificări ale secreției cervicale, anumite infecții vaginale, de exemplu candidoza, sensibilitate, durere, secreție la nivelul sânilor, greață, vomă, disconfort al corneei în cazul în care se folosesc lentile de contact, dureri de cap, migrene, modificări ale stării psihice, retenția lichidelor, modificări ale greutății corporale. Utilizatoarele au menționat și alte efecte neplăcute: contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate în intensitate sau inexistente și scăderea libidoului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde