Apa din piscină vă poate îmbolnăvi

606
Apa din piscină vă poate îmbolnăvi - 77715582d1743a53e2fd79d5878cfc6f.jpg
Apa din piscină și ștranduri poate genera o serie de infecții la nivelul pielii, ochilor, urechilor și tubului digestiv. Cei mai expuși sunt copiii, femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății atenționează că apa din piscină și ștranduri poate să fie o sursă de microorganisme infecțioase, precum bacterii, virusuri, paraziți și ciuperci. Pătrunse în organism, acestea pot cauza infecții la nivelul întregului organism, dar mai ales au de suferit pielea, ochii, urechile și sistemul digestiv. "Chiar și în piscinele atent îngrijite există pericolul contractării de infecții, deoarece unii germeni sunt rezistenți la acțiunea de dezinfectare și clorinare a apei", au afirmat reprezentanții ministerului.

Cele mai frecvente afecțiuni căpătate în piscină
Pitiriazisul este o micoză a pielii produsă de o ciupercă și este caracterizată prin apariția unor pete mici de culoare cafeniu închis, mai ales pe torace. Boala se transmite prin apa de piscină, dar și prin utilizarea unui șezlong fără folosirea prosopului personal.
Vă mai puteți alege și cu râie sau pediculoză, prin folosirea prosoapelor contaminate care nu au fost spălate corespunzător. Stafilococii din apa de piscină pot provoca și furunculi.
Totodată, pot apărea afecțiuni oculare și ale urechii. De exemplu, conjuctivita de piscină care este cauzată de virusuri și care este caracterizată, pe lângă manifestările oculare (roșeață, dureri în ambii ochi, hemoragii sub-conjunctivale) și de febră, faringită sau manifestări neurologice. Otita de piscină se manifestă prin durere, senzație de ureche înfundată și mâncărime în conductul auditiv extern și este provocată de o ciupercă microscopică prezentă în apa piscinelor.
În ceea ce privește bolile digestive este vorba de diaree - apare frecvent la copii, după ingestia de apă contaminată cu diverși germeni.
Există, totodată, riscul apariției unor reacții alergice la dezinfectații din apă, manifestate prin dermatite la nivelul pielii, iritații ale ochilor sau dispariția secreției lacrimale.

Sfaturile medicilor
În consecință, Ministerul Sănătății vă recomandă să amânați scăldarea în piscină dacă aveți diverse boli (digestive, cutanate sau oculare), până după ce vă vindecați. La cel mai mic simptom de boală, după o baie în piscină, să cereți ajutorul unui medic. Foarte importantă este și respectarea regulilor de igienă personală și evitarea înghițirii apei de piscină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1415 secunde