Piscina poate fi un pericol pentru sănătate

4507
Piscina poate fi un pericol pentru sănătate - b057f124d1b00daa0d72e4b1f4120231.jpg

Articole de la același autor

Este vară, este cald, toată lumea vrea să se scalde în apa Mării Negre sau în piscină. Medicii avertizează însă: apa piscinei poate să nu fie chiar atât de curată precum pare și să vă alegeți cu diverse boli.

Piscinele pot fi refugiul ideal pentru zilele toride de vară. Pe cât de binevenite însă, pe atât de periculoase pot fi. În topul afecțiunilor cu care vă puteți alege după o îmbăiere în piscină sunt cele de piele. Astfel, potrivit medicilor dermatologici, vă puteți îmbolnăvi de infecții ale pielii, precum pitiriazis verdicolor - caracterizat prin apariția unor pete de mici dimensiuni, albe sau maronii, provocat de o ciupercă. Contaminarea poate fi prin apa de scăldat, dar și prin folosirea halatelor de baie, a prosoapelor sau papucilor de plajă, utilizați de o persoană bolnavă.
Tot din piscină sau de pe scândurile din saună (mai ales dacă mergeți desculți, pe pardoseala care nu a fost dezinfectată) vă puteți îmbolnăvi și de micoza piciorului. Această afecțiune este caracterizată de cojirea pielii, apariția mâncărimilor, îngroșarea unghiilor de la picioare și colorarea lor în galben. La fel, vă puteți alege și cu granulomul de piscină - apariția unei umflături violacee, pe față sau membre, care se transformă în timp în ulcerație.

Prea mult clor poate duce la astm
Pe de altă parte, și clorul folosit la curățarea piscinelor, deși ucide cei mai mulți germeni, poate dăuna sănătății. În combinație cu transpirația din piscină, formează cloramina și provoacă usturimi ale ochilor, iritări nazale și probleme de respirație. Există studii care arată că expunerea îndelungată la clorul din piscine mărește riscul apariției de astm la copii.
Dacă piscina nu a fost curățată corespunzător, după distracția de câteva ore, veți fi nevoit să faceți mai multe vizite la medic pentru a vă trata de conjunctivită. Această afecțiune este contagioasă și se caracterizează prin inflamația severă a pleoapelor, mâncăruri la nivelul ochilor și secreții conjunctivale. Totodată, în aceleași condiții mai apar și infecțiile ORL, precum otitele și sinuzitele. De aceea, dacă observați că după o baie în piscină aveți mâncărimi sau dureri și senzație constantă de ureche înfundată, este recomandat să consultați un medic.
Dacă înghițiți din greșeală apă din bazin, aflați că ar putea fi contaminată cu diverși germeni, proveniți din urină sau materii fecale și puteți dezvolta o enterocolită - simptomele sunt diareea, greața, vărsăturile și febra.
Cea mai bună metodă de prevenție rămâne igiena personală - de îndată ce ați ieșit din piscină îndreptați-vă către duș, curățați-vă mâinile și picioarele cu substanțe dezinfectante, spălați-vă pe ochi cu apă din abundență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9647 secunde