Concurs Bolile psihice ale adulților, trădate de activitatea cerebrală din copilărie

417
Bolile psihice ale adulților, trădate de activitatea cerebrală din copilărie - 38aae010a444b0dbbbee14c61b4017c2.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință britanici cred că au descoperit tipare specifice activității cerebrale a copiilor și adolescenților ce pot fi considerate semne ale unor boli psihice care se vor dezvolta mai târziu. Așadar, există posibilitatea de a identifica persoanele vulnerabile înainte de apariția simptomelor specifice bolii, potrivit paginamedicala.ro.
"Dacă vom putea identifica persoanele vulnerabile la schi-zofrenie, eventual cu ajutorul markerilor neurocognitivi, probabil vom reuși să reducem riscurile și să le ajutăm să facă mai bine față situației", a explicat dr. Maddie Groom, care a participat la realizarea studiului.
O parte a cercetării realizate de dr. Maddie Groom și colegii săi a constat în analiza datelor preluate de la frații persoanelor care suferă de schizofrenie. Aceștia prezintă un grad de risc de îmbolnăvire mai ridicat decât restul populației. Ei au studiat activitatea cerebrală a subiecților în timp ce aceștia jucau un joc pe calculator în care li se cerea o reacție rapidă atunci când un anumit tip de extratereștri apărea pe monitor.
S-a constatat că activitatea cerebrală a fraților celor care suferă de schizofrenie era redusă atunci când trebuia să fie atenți la un stimul și când era necesar să își inhibe reacția de răspuns. De aici ei au dedus că există niște diferențe subtile la nivel de activitate cerebrală care pot fi considerate markeri ai bolii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6142 secunde