Aproape 50 de bolnavi din Constanța s-au tratat, în 2010, în străinătate

303
Persoanele pentru care sistemul sanitar din România nu oferă soluții, cărora nu le pot fi efectuate intervențiile chirurgicale necesare în timp util sau nu pot fi tratate în țară, se pot adresa clinicilor de peste hotare. Au nevoie, însă, de formularul E112, obținut de la autoritățile sanitare.
Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța au eliberat, de la începutul lui 2010, 47 de astfel de formulare, pentru tot atâția constănțeni care au avut nevoie să plece în străinătate pentru tratamente și operații. Cei mai mulți sufereau de malformații congenitale și afecțiuni din sfera oncologică și au primit îngrijiri medicale în Germania, Italia sau Austria. "33 dintre cei care au primit formularul E112 depuneau pentru prima dată dosarele, restul erau la a doua sau a treia vizită în clinica din străi-nătate", ne-a declarat Lămâița Antohi, purtător de cuvânt CJAS Constanța.
***
Formularul E112 poate fi obținut doar de persoanele asigurate. Acestea trebuie să prezinte, în prealabil, un dosar medical cu următoarele acte: cerere, copie a actului de identitate sau a certificatului de naștere, raport medical cu recomandarea pentru efectuarea tratamentului sau intervenției în străinătate, actele medicale din care să rezulte diagnosticul pacientului și faptul că serviciile necesare nu pot fi acordate în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9325 secunde