Plângere penală împotriva medicilor germani care au operat pe cord deschis

2105
Plângere penală împotriva medicilor germani care au operat pe cord deschis - 610bdb893d576f439c67175e91587676.jpg

Articole de la același autor

Familia bărbatului de 56 de ani, care a decedat după ce a fost operat pe cord deschis în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean Constanța, printr-o tehnică revoluționară, efectuată în premieră în țara noastră, a depus o plângere penală împotriva specialiștilor care au realizat intervenția chirurgicală. Sesizarea a fost înaintată procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, medicii fiind acuzați că nu au respectat protocoalele medicale ce se impuneau pentru realizarea unei astfel de intervenții. Cazul a ajuns, de asemenea, în atenția polițiștilor, care urmează să demareze o anchetă.
Valentin Apostol a fost primul dintre cei șapte pacienți operați pe cord de o echipă formată din chirurgi constănțeni și germani, sosiți de la Centrul Cardiologie MediClinic din Lahr, Baden. După intervenție, starea bărbatului s-a înrăutățit, el suferind două stopuri cardiace, fiind nevoie să fie conectat la aparatele de menținere a vieții. A murit însă la mai puțin de 24 de ore de la operație. Trebuie menționat că necropsia a evidențiat: "Tehnica operatorie în sine nu a determinat evoluția gravă a cazului. Decesul a survenit din cauza unei ineficiențe a musculaturii cordului".
Pe de altă parte, semne de întrebare ridică participarea medicilor germani la aceste intervenții și dacă aveau sau nu dreptul să opereze, aspect sesizat, de altfel, și în plângerea penală. Potrivit legislației, pentru a opera, respectivii chirurgi ar fi trebuit să aibă acordul Colegiului Medicilor din România, care nu a fost însă solicitat. Conducerea spitalului a susținut că medicii din Baden doar au dat instrucțiuni, dar Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Constanța au demarat anchete pentru a stabili cine i-a operat, într-adevăr, pe pacienți și dacă au fost respectate condițiile impuse de lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Social : "Nu suntem Dumnezei în alb"
Pagina a fost generata in 0.4796 secunde