Aproape un milion de rețete au fost prescrise în format electronic

190
Aproape un milion de rețete au fost prescrise în format electronic - reteteelectronice-1348515008.jpg
Sistemul de prescripție a rețetelor în format electronic a atins un număr impresionant. Aproape 1 milion de astfel de rețete au fost deja validate în toată țara.


"Până pe 20 septembrie au fost prescrise și validate 924.216 rețete, dintre acestea 905.703 au fost prescrise în format electronic, 17.885 au fost prescrise în mod clasic la cabinetul medicilor prescriptori, 628 la domiciliu, iar eliberate de farmacii 733.589 de rețete", potrivit medicului șef al CNAS, dr. Marius Filip, informează Agerpres. Acest sistem electronic de eliberare a rețetelor medicale de la medicul curant a început încă din luna iulie a acestui an. 

Care sunt avantajele pentru pacient 

Tot acest proces nou atât pentru medici cât și pentru pacienți simplifică eliberarea de medicamente din farmacii. Medicul va prescrie trata-mentul accesând un formular de pe calculatorul din cabinetul medical, iar pacientul va merge să-și ridice medicamentele de la farmacie doar cu buletinul.

"Pacientul poate să-și ridice rețeta de la mai multe farmacii, mai ales atunci când nu găsește tratamentul complet, nu mai este nevoie să semneze formularul din farmacii, și foarte important, se pot elibera astfel de rețete la orice farmacie din județul în care medicul prescriptor are contract cu CJAS", a declarat pentru "Cuget Liber" Lămâița Antohi, Purtător de Cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. În plus, dacă de exemplu la farmacie o rețetă pe trei luni este eliberată pentru o singură lună, medicul prescriptor este atenționat automat de către sistem. Sunt reduse astfel și erorile tehnice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.265 secunde