Asistenți medicali specializați în urgențe medicale și chirurgicale

151
Asistenți medicali specializați în urgențe medicale și chirurgicale - ecografieabdominala-1381670587.jpg

Articole de la același autor

Cinci mii de asistenți medicali din sectorul sanitar au urmat cursuri de formare specifică și au primit 15 credite ECM (Educație Medicală Continuă) în cadrul proiectului "Îmbunătățirea adaptabilității, flexibilității și competitivității personalului din sectorul medical". 

Proiectul le-a oferit asistenților medicali, pe o perioadă de trei ani, o componentă de formare profesională, prin participarea la cursuri gratuite de formare profesională specifică, finalizate atât cu un număr de credite și cu un certificate recunoscut de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii. Acesta a fost realizat în parteneriat între Federația Sindicală Sanitas, Ministerul Sănătății și Asociația "Centrul Român de Inițiative".  Potrivit paginamedicala.ro, întregul proiect a costat peste două milioane de euro, conform lui Răzvan Daraban, președintele Asociației "Centrul Român de Inițiativă", și a fost cofinanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

"Acest proiect a adus plusuri pe toate palierele sistemului medical: 5.000 de persoane s-au specializat în domeniul în care lucrează și în tehnici speciale de urgențe medicale și chirurgicale, în cadrul unor sesiuni de lucru directorii de îngrijiri și managerii de spitale au dezbătut pentru aprofundarea managementului în spitale, contribuind astfel la îmbunătățirea și eficientizarea actului medical", a spus Răzvan Daraban. Dintre cei cinci mii de cursanți, o mie de persoane au participat și la programul de instruire în tehnologia informației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5325 secunde