Aspectul mâinilor vă reflectă starea de sănătate

962
Aspectul mâinilor vă reflectă starea de sănătate - aspectulmainilor-1627047711.jpg

Articole de la același autor

Știați că anumite probleme de sănătate pot fi descoperite analizând modul în care organismul vostru arată la exterior? De exemplu, susțin specialiștii, aspectul mâinilor poate indica anumite afecțiuni care se manifestă, dar care nu sunt vizibile sau nu provoacă alte simptome îngrijorătoare. De fapt, durerile, aspectul estetic și sănătatea unghiilor pot oferi mai multe indicii decât ați crede. Starea organismului poate fi descoperită cu ajutorul anumitor semne, însă este important să știți exact ceea ce căutați.

De exemplu, câteodată, unghiile se pot rupe ușor din cauza contactului constant cu apa, detergenții și alte produse chimice, dar și ca urmare a unei îngrijiri precare. Din păcate, în anumite cazuri, lucrurile nu sunt atât de simple, întrucât unghiile fragile pot fi un simptom al unei afecțiuni tiroidiene. Desigur, acestea pot fi însoțite și de alte simptome, precum slăbiciune, oboseală și dureri articulare. În acest caz, este indicat să cereți, neapărat, sfatul unui medic specialist.

Apoi, dacă aveți mereu mâinile reci, iar pielea și-a schimbat culoarea, se impune un consult medical. Aceste simptome sunt asociate, în general, cu probleme circulatorii sau tulburări nervoase. Dacă unghiile și-au schimbat culoarea, este posibil să aveți un nivel scăzut de hemoglobină sau anemie. În ambele cazuri, unghiile capătă o nuanță albăstruie. Alte simptome sunt o anumită neîndemânare când folosiți mâinile, senzații neplăcute și furnicături ușoare în degete. Pe lista de probleme de sănătate indicate de mâini se află și hiperhidroza palmară. Faptul că vă transpiră palmele nu este un lucru neobișnuit, însă dacă transpirația este excesivă și nu depinde de factori externi, este posibil să aveți de-a face cu o problemă care necesită investigații medicale. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4229 secunde