Cârceii se localizează cel mai des la mușchii membrelor inferioare

173
Cârceii se localizează cel mai des la mușchii membrelor inferioare - carceisursacatena-1627047757.jpg

Articole de la același autor

Uneori, oamenii pot avea cârcei, adică se pot confrunta cu niște contracții musculare ce apar spontan, involuntar și fac imposibilă relaxarea mușchiului sau mușchilor afectați. Din păcate, a precizat dr. Laura Epure, aceste crampe musculare pot afecta orice mușchi, deși se localizează cel mai des la mușchii membrelor inferioare, și în special la coapsă și gambă. În același timp, mușchii tălpii pot fi și ei afectați de cârcei, mai ales în timpul somnului. De ce apare un cârcel?

În activitatea de zi cu zi, punerea în mișcare a mușchilor timp de zece minute după fiecare 1-2 ore de repaus și urmarea unui program zilnic de mișcare intensă de peste 30 de minute pot să prevină atât spasmele musculaturii scheletale, cât și accidentările survenite în practicarea sporturilor. Se pare că spasmele se manifestă cu predilecție la persoanele care greșesc fie prin sedentarism, fie prin eforturi care le depășesc capacitatea musculară.

Pentru a evita apariția cârceilor, este necesar să vă mențineți o condiție fizică adecvată. De asemenea, nu uitați să vă hidratați corespunzător. Un alt sfat este să urmați o serie de exerciții de încălzire, înainte de cele de întindere (stretching). Un exemplu de activitate de încălzire îl constituie alergarea ușoară, pe loc, sau mersul rapid, timp de câteva minute. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce probleme de sănătate ascund cârceii
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Pagina a fost generata in 0.4308 secunde