Problemele circulatorii cauzate de caniculă pot fi ameliorate cu ajutorul şedinţelor de fizioterapie

248
Problemele circulatorii cauzate de caniculă pot fi ameliorate cu ajutorul şedinţelor de fizioterapie - fizioterapie-1627047827.jpg

Articole de la același autor

Este vară, suntem în luna lui cuptor şi zilele foarte călduroase, cu temperaturi caniculare au început să se înmulţească. Organismul nostru este solicitat intens de aceste temperaturi ridicate şi cel mai mult are de suferit aparatul circulator, deoarece prin intermediul lui organismul încearcă să îşi regleze temperatura corporală pentru a evita o supraîncălzire periculoasă.

Circulaţia de întoarcere venoasă şi cea limfatică, care este conectată cu cea venoasă, au cel mai mult de suferit în această perioadă caniculară.

Cei care au varice sau care au avut tromboze venoase ale membrelor inferioare, sau care au edeme limfatice constată o agravare a simptomelor: picioarele şi gambele sunt mai umflate, ca de obicei, venele varicoase sunt mai proeminente şi mai vizibile, apar crampe musculare (cârcei,) îndeosebi în cursul nopţii, apar dureri difuze în gambe şi o senzaţie de picioare grele, aproape permanentă, în cursul zilei.

Ce este de făcut? Trebuie să ştiţi că există proceduri de fizioterapie care vă pot fi de mare ajutor în această perioadă, deoarece ele pot îmbunătăţi considerabil circulaţia veno-limfatică şi pot ameliora simptomele prezentate.

În Clinica „Fiziozone” din Constanţa există o multitudine de astfel de proceduri, care le sunt de un real folos pacienţilor. Acestea sunt băile galvanice - o procedură care constă în aplicarea unui curent galvanic prin intermediul apei asupra membrelor, cu rol vasoconstrictor/vasodilatator (în funcţie de polaritate), antialgic, antiedematos şi miorelaxant. După aceea, se poate opta pentru terapia cu oscilaţii profunde (deep oscillation), terapie electrokinetică, cu efect de stimulare a regenerării ţesuturilor, de combatere a edemelor şi de combatere a durerii. O altă terapie care vă poate ajuta este cea de drenaj prin compresie, realizată cu manşete compresive şi gradient de presiune, acţionate mecanic. O altă terapie recomandată este „Body-flow”, cu autorul căreia se produce stimularea electrică a vaselor limfatice, care accelerează fluxul circulator limfatic. La acestea se adaugă terapia cu vacuum intermitent, realizată cu aparatul „Vacumed”, care realizează o stimulare atât a circulaţiei venolimfatice, cât şi a celei arteriale.

Aşadar, dacă aveti probleme circulatorii, nu uitaţi că şi procedurile de fizioterapie vă pot ajuta, chiar mai mult decât medicaţia şi nu au efecte adverse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5045 secunde